Aminosyre som kosttilskud produceres i både pulverform, kapsler, tabletter og energidrikke. De bliver lavet i mange forskellige smagsvarianter for den bedste smagsoplevelse til dig.

Hvad er Aminosyrer?

Du ser og hører om det hele tiden hvis du følger diverse personlige trænere, træner i fitness eller overhører snakken om det i omklædningsrummet. Men hvad er det overhovedet aminosyre er, og hvad kan det skabe af resultater for din træning? Det vil vi prøve at gøre så overskueligt for dig som muligt, hvis du læser med her.

Aminosyre er med når kroppen danner protein, det er en vigtig medspiller for at kroppen fungerer optimalt. Derfor er der en sammenhæng mellem selve aminosyren og protein, da ét protein består af mange forskellige aminosyrer.

Ikke-essentielle aminosyrer

Kort sagt er ikke-essentielle aminosyrer det som kroppen selv er i stand til at danne. Det er derved ikke noget som du selv kan regulere eller tilføje da det udelukkende er kroppen der styrer det.

Essentielle aminosyrer

De essentielle aminosyrer er derimod noget du får gennem den kost du spiser, og det er derfor vigtigt at man enten spiser sund kost for at få de essentielle aminosyrer og for, at være på den sikre side kan du altid supplere med et kosttilskud.

Det kan aminosyre gøre for din krop

Der er mange fordele ved aminosyre, de er uundværlige for din krop i andre henseender end din træning. De sørger for at dine knogler forbliver stærke og sunde, og derudover også at dine celler fungerer som de skal. De hjælper også med at transportere hormoner rundt i kroppen, og står også for dannelsen af disse.

I din træning gør den rette mængde af aminosyrer store underværker for dannelsen og vedligeholdelse af musklerne. Det gør at du kan se fordelagtige resultater i de forskellige muskelgrupper.
Det værste der kan ske når du har fundet et godt flow i din træning er, at du bliver skadet og dermed sat ud af træningen for en tid. Her går aminosyrer ind og forebygger chancen for, at du skulle få en skade og hjælper kroppen til heling hvis den allerede er sket.

Til sidst vil vi gerne opfordre til, at man drøfter med sin praktiserende læge, hvilke kosttilskud der er gode for dig, hvis man begynder en ny rutine, så du kan blive rådgivet ordentligt og overvåge den virkning det ellers har på dig.

Har du brug for aminosyrer?

Enhver person har brug for aminosyrer for at kroppen kan fungere. Derfor danner den også en del af dem selv. Dem der ikke dannes af kroppen selv – altså essentielle aminosyrer, skal du have gennem en sund og varieret kost og især fra kød, mælk, ost og andre mejeriprodukter. Derfor er det ekstra vigtigt at være opmærksom hvis du er veganer eller vegetar, da det er sværere at få det rette indtag af aminosyrer gennem kosten.

Træner du meget styrketræning eller træning med høj forbrænding kan det være nødvendigt med et supplement til din kost i form af et kosttilskud. Ved høj fysisk aktivitet belaster du dine muskler mere, og har derfor også brug for flere aminosyrer.

Hvilke kosttilskud findes der?

BCAA er et af de kosttilskud der findes på markedet. Det er en forkortelse af ”Branched-chain Amino Acids”. BCAA indeholder forgrenede aminosyrer som er leicin, isoleucin og valin. De tre forgrenede aminosyrer er en del af de essentielle som kroppen altså ikke selv kan producere. BCAA bliver oftest benyttet af dem der styrketræner meget.

Et andet kosttilskud som også findes, er EAA. EAA er en forkortelse af ”Essential Amino Acids” og dette kosttilskud indeholder 8-10 aminosyrer. Det er de essentielle aminosyrer som der ligesom i BCAA ikke kan produceres af kroppen selv. I EAA er der flere af disse end i BCAA.
EAA sørger for at stimulere opbygningen af muskler og på samme tid sørge for, at du bibeholder dine kræfter og ikke bliver træt efter en træning. EAA er optimalt at anvende efter en helt almindelig træning.

Du kan se alle vores produkter med aminosyre lige her

Udvalgte produkter

Her kan du se hvad vi har udvalgt af specifikke produkter som vi hos SimpleFit vil anbefale og har været efterspurgt. Vær opmærksom på at de udvalgte produkter med aminosyrer skal indtages på forskellige måder. Læs derfor altid brugsvejledningen inden indtagelse, for optimal effekt. Aminosyrer bidrager til stærke knogler, velfungerende celler samt vedligeholdelsen af dine muskler når du træner.

UDVALGTE pulver

Bodylab EAA™ (300 g)

Bodylab EAA™ (300 g)

EAA er en udvikling af BCAA som indeholder aminosyrer der nemt optages i kroppen. Der er ikke tilsat noget sukker og kan nydes før og efter træning.

UDVALGTE TABLETTER

Best Body - Hardcore Amino 5000 - 325 tabletter

Best Body – Hardcore Amino 5000 – 325 tabletter

Tabletter a´1000 mg som sørger for at du får en optimal mængde af aminosyrer i dine muskler.

UDVALGTE ENERGIDRIK

Nocco BCAA Caribbean 24x330ml

Nocco BCAA Caribbean 24x330ml

Denne energidrik har en smag af ananas og druer og indeholder blandt andet 3000mg BCAA og seks forskellige vitaminer.

Bodylab EAA™ (300 g)

Udvalgte pulver:

Bodylab EAA™ (300 g)

EAA er en udvikling af BCAA som indeholder aminosyrer der nemt optages i kroppen. Der er ikke tilsat noget sukker og kan nydes før og efter træning. EAA indeholder 9 essentielle aminosyrer, og er derfor et koncentreret kosttilskud.

Næringsindhold per 6g (dagsdosis)

L-Leucin

1300 mg

L-Isoleucin

650 mg

L-arginin

650 mg

L-Glutamin

550 mg

Find de bedste priser

Best Body - Hardcore Amino 5000 - 325 tabletter

Udvalgte tabletter:

Best Body – Hardcore Amino 5000 – 325 tabletter

Tabletter a´1000 mg som sørger for at du får en optimal mængde af aminosyrer i dine muskler. Tabletterne er fremstillet til sportsudøvere som har brug for ekstra aminosyrer. Bemærk at der er et meget højt indhold af Glutamin aminosyrer i disse tabletter.

Næringsindhold per 20g (pr. portion)

L-Leucin

1800 mg

L-Isoleucin

1050 mg

L-arginin

1010 mg

L-Glutamin

3800 mg

Find de bedste priser

Nocco BCAA Caribbean 24x330ml

Udvalgte energidrik:

Nocco BCAA Caribbean 24x330ml

Denne energidrik har en smag af ananas og druer og indeholder blandt andet 3000mg BCAA og seks forskellige vitaminer. Drikken kan bruges som et præ-træningsprodukt da den bidrager til en bedre ydeevne og udholdenhed. Drikken er sukkerfri.

Næringsindhold per 6g (dagsdosis)

L-Leucin

L-Isoleucin

L-arginin

L-Glutamin

Find de bedste priser

SAMMENLIGN PRISER BLANDT DE BEDSTE DANSKE FORHANDLERE